omgeving

Het dorp heeft zelf geen toeristische attracties, waardoor de rust gewaarborgd is. Boven het dorp ligt een vanaf het terrein bereikbaar uitgestrekt bos, waar men uren kan wandelen. De stichting Les Amis de Bézenac zet zich in voor het behoud van het erfgoed in de gemeente en heeft onlangs de kerk gerestaureerd.

De regio is vanaf de prehistorie bewoond. Alle bewoners hebben sporen achtergelaten: grotten, stadjes en kastelen, alle te vinden in de directe omgeving van Bézenac. Van de laatste tijd zijn de kleinschalige boomklauterparken.

De Dordogne is een schone rivier en langs de oevers zijn talloze strandjes. De rivier leent zich goed voor zwemmen en kanotochten. Hoewel niet bepaald vlak, leent de regio zich goed voor fietstochten. In de omgeving is een groot aantal wandelroutes uitgezet.

In de omgeving van Bézenac zijn veel restaurants in verschillende prijs- en kwaliteitsklassen. De meeste restaurants bieden uiteraard ook de lokale specialiteiten aan.

Elke dag is het in een van de omliggende plaatsen wel marktdag. In de zomer worden er ook marchés nocturnes georganiseerd waar lokale producenten hun waar aanbieden. U kunt er eten, drinken en meestal wordt er ook voor vertier gezorgd.

Het Bureau d’Information Touristique in Saint-Cyprien heeft een actueel overzicht van alle activiteiten in de omgeving.