omgeving Bezenac in de Dordogne

Bézenac en omgeving

Bézenac is een klein, rustig dorp. Er is slechts één winkel in het dorp: de aan de route départemental gelegen Patisserie Les Délices de Lucco, waar u de lekkerste croissants, taarten, gebakjes, ijs, chocolade en brood kunt kopen. In het vijf kilometer verderop gelegen Saint-Cyprien vindt u zowel twee supermarkten, als een aantal winkels en wat horeca.
Vanaf het terrein van beide huizen heeft u uitzicht op een bocht van de rivier de Dordogne. De tuinen bieden zon en schaduw.
Het dorp ligt op één van de vele wandelroutes in de omgeving. Het heeft zelf geen touristische attracties, waardoor de rust gewaarborgd is. Boven het dorp ligt een vanaf het terrein bereikbaar uitgestrekt bos, waar men uren kan wandelen.
In de omgeving is veel te doen. Een selectie vindt u hieronder.

Zwemmen en kanoën: Het water van de Dordogne is schoon. De rivier is bij de strandjes niet diep. Een populair strandje, met terrasje, is Enveaux, in de richting van Sarlat. Een rustig strandje ligt bij Allas les Mines, richting St Cyprien, voor de brug over de Dordogne links of rechts afslaan. Langs de grote weg in het dal worden diverse kanoverhuurbedrijven aangegeven. Een populaire verhuurder is Les Canoes Roquegeoffre op het eerder genoemde strandje van Enveaux.
Supermarkten: St Cyprien, (Carrefour, Huit à huit), Sarlat (Casino, Leclerc, Carrefour, Intermarché).
Ochtendmarkten: zondag: Saint Cyprien, dinsdag: Le Bugue, woensdag: Sarlat, donderdag: Monpazier, vrijdag: Le Buisson, Souillac, zaterdag: Sarlat, Domme, Belves.
Historische steden en dorpen : o.a. Sarlat (winkels en markt), Domme (uitzicht en grot), Belvès, de bastidestadjes Monpazier en Beaumont, de abdijen van Cadouin en St. Avit Seigneur.
Prehistorie: Museum van de prehistorie, in Les Eyzies-de-Tayac.
Grotten: Beroemde grotten van Lascaux in Montignac, Grot met treintjestocht in Rouffignac, Grot met boottocht in Padirac.
Kastelen: Château de Beynac, Château de Biron, Château de Castelnaud, Château des Milandes, Château de Hautefort, Château de Losse, Château de Montaigne.
Tuinen: Jardins de Marqueyssac in Vézac, Jardins d’ Eyrignac in Salignac, Les Jardins de Cadiot in Carlux, Les Jardins d’Eau in Carsac.
Musea: Musée de l’Automate in Souillac, Ecomusée de la Noix in Castelnaud, Musée Zadkine in Les Arques, Musée du Périgord in Périgueux .
Eten: Er zijn diverse restaurants in de omgeving, waaronder een sterrenrestaurant in Sarlat (Le Grand Bleu) en een Bib Gourmand in Daglan (Le Petit Paris).
Wijn: De Périgord Noir ligt tussen de wijngebieden van Bergerac en de wijngebieden van Cahors.